Pilgrimstur til Nidaros og Stiklestad

Bli med Arne Lauvhjell på pilgrimstur i buss til Nidaros. Vi blir tatt med tilbake i tid til middelalderen. Underveis stopper vi på kjente pilgrimssteder på den eldgamle pilgrimsveien, og vi får med oss den vakre Olavsmessen i Nidarosdomen og det berømte Stiklestadspelet.


Dag 1

Vi starter i Lyngdal og har påstigning østover.
Vel framme i Oslo besøker vi middelalderparken der pilgrimmene startet sin vandring.
Middag og overnatting på Scandic Holmenkollen Park.


Dag 2

Etter frokost på hotellet reiser vi videre til Dombås og stopper underveis på Dale Gudbrandsgård for lunsj. Dette er en gammel staselig storgård fra middelalderen, der Dale Gudbrand slåss mot Hellig Olav. Vår reiseleder er historiker og har mye å fortelle om kristningen av Gudbrandsdalen.

Neste stopp er på Sel i Otta, hvor de har bygget opp et gårdstun til filmen Kransen av Sigrid Undset. Etter dette tar vi turen innom middelaldergården Jørund Gård, Kristin Lavransdatters hjem, før vi kjører til Scandic Trolltun gjestegård for middag og overnatting.


Dag 3

Denne dagen starter vi etter frokost med en liten kjøretur og en kort pilgrimsvandring til fjells for de som ønsker det, ca 1 km.
Deretter besøker vi Villreinssenteret hvor vi håper å se villrein og moskus fra det spektakulære bygget tegnet av Snøhetta arkitekthus. Videre tar vi et lite formiddagsbesøk i Eysteinkirka, hvor vi får oppleve Laudes; tidebønn fra middalalderen, en 15 min. frivillig morgenmesse i pilgrimskirken på fjellet.

På Oppedalsporten spiser vi lunsj før vi kjører videre til Nidaros, hvor vi skal bo på fint hotell i gangavstand til Nidarosdomen.

Etter middag på hotellet kan de som ønsker det bli med på Olavsvandringen fra Vår Frues kirke til Nidarosdomen om kvelden. Dette er en del av Olavsdagene der ca 1000 mennesker blir møtt av en fakkelborg mens de toger inn til midnattsmesse i domen. Orgelbruset og den gregorianske musikken i den mektige katedralen, med sang fremført av dyktige sangere, er en fantastisk opplevelse.


Dag 4

Etter frokost på hotellet reiser vi for å oppleve Stiklestadspelet. Her besøker vi museer, blant annet et langhus med mat, historier og folk utkledd som i middelalderen, Stiklestad kirke og et vandrerteater - før vi får den store kulturopplevelsen: Slaget på Stiklestad, Spelet om Heilag Olav!


Dag 5

Etter frokost på hotellet starter vi dagen med en guidet omvisning i Nidarosdomen før vi begynner på hjemreisen.
Det blir overnatting med middag på Clarion Collection Astoria på Hamar.


Dag 6

Etter frokost besøker vi Domkirkeodden hvor et 4800m² glasstak beskytter restene av middelalderkatedralen.

Lunsj kjøper vi oss på hyggelige Furulund kro før vi kjører videre hjemover og ankommer Sørlandet på ettermiddagen.


Reisefakta

Turkode:

260720

Avreisedato:

26.07.20

Hjemkomstdato:

31.07.20

Varighet:

6 dager

Reisemål:

Pilgrimstur til Nidaros og Stiklestad

Grunnpris:

Nok 8690.00

Prisen inkluderer:

• Bussreise med turistbuss
• Inngang og omvisning på Spelet om Heilag Olav
• Omvisning Nidarosdomen
• Omvisning Domkirkeodden
• Omvisning Jørund gård
• 5 Hotellovernattinger
• 5 Frokoster
• 5 Middager
• Lunsj på Dale Gudbrandsgård
• Lunsj på Oppdalsporten
• Trøndersodd på Stiklestad
• Reiseleder

Tillegg:

• Enkeltrom kr. 1550,00